вторник, 31 юли 2007 г.

Няколкото малко , но качествени тренировки през лятото


Републиканските минаха ... представянето не беше кой знае какво , но беше задоволително.
Затова след края на състезанията реших да си почина поне месец , месец и половина.
Но небеше минала още седмица от чаканата почивка и изненадващо ме посетиха гости от Шумен ( Светльо и Наско ). Двамата бегачи още първия ден ме накараха да разтичаме из околностите на Горна Оряховица. Решихме да викнем и Кръстин да дойде с нас и тръгнахме.
Това беше първата от сериозните тренировки през това лято. Tръгнахме уж само да направим 8-10км , а избягахме 14км крос ( Горна - Божур-Арбанаси-Горна).
На другия ден продължихме с яките тренировки и повторихме кроса.Следващите нялколко дена бягахме не по-малко от 10км на ден.Така пет дена минаха в яко трениране. Разбира се не можем да отречем и забавленията :) - вечерните излизания и събирания с приятели по кафета и паркове и си прекарахме както подобава.
Дойде ред и да направим една тренировка и на стадион , където бягахме (Аз и Наско) 2 х 2000м. I. 2000m - 6.51 ; II. 2000m - 6.52
След тези шест дена яки тренировки реших да си почина отново , с надеждата , че ще е за по-дълго , но греших.След една седмица гостите отново ме посетиха и сега тренирам заедно с тях ... Една от последните тренировки беше контролно бягане на 3км (на Наско)
Бях решил да му водя първия и третия км.
Нещата не тръгнаха както ги бяхме планували и първия км минахме 3.26'.Втория Наско вдигна темпото на 3.21' и последния му го изведох на 3.09'. С отличен финален спринт на Наско той успя да слезе под границата от 10мин. и избяга разтоянието за 9.57'.


( Следва продължение )

Няма коментари: